MAXIMA GRUPĖS apyvarta pirmąjį pusmetį augo 2,6 proc.
2015 metų pirmąjį pusmetį konsoliduota MAXIMA grupės įmonių apyvarta, palyginus su analogišku periodu pernai, augo 2,6 proc. ir siekė 1,28 mlrd. eurų, skaičiuojant be PVM. Per šiuos metus MAXIMA GRUPĖS valdomos įmonės planuoja sukurti apie 1500 naujų darbo vietų ir investuoti 87 mln. eurų į verslo plėtrą ir palaikymą Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje ir Lenkijoje.

„MAXIMA GRUPĖS įmonių rezultatus lemia aiški strategija, nuoseklus užsibrėžtų veiklos krypčių laikymasis ir verslo tikslų siekimas kiekvienoje šalyje. Šių metų pirmojo pusmečio grupės įmonių rezultatai yra stabilūs, atsižvelgus į mažmeninės prekybos rinkos konkurencingumą šalyse, kuriose veikiame, ir perėjimą prie naujos nacionalinės valiutos Lietuvoje", – sako MAXIMA GRUPĖS Generalinė direktorė Neringa Janavičiūtė.

„MAXIMA Latvija" apyvarta šių metų pirmą pusmetį siekė 331 mln. eurų be PVM ir augo 3,7 proc. „MAXIMA Eesti OÜ" apyvarta tuo pačiu laikotarpiu siekė 213 mln. eurų be PVM ir didėjo 9,3 proc. Lietuvoje bendrovės „MAXIMA LT" apyvarta pirmąjį šių metų pusmetį buvo 0,5 proc. mažesnė nei tuo pačiu metu pernai ir siekė 677 mln. eurų. Tam didžiausios įtakos turėjo euro įvedimas ir su tuo susijęs pirmąjį šių metų ketvirtį užfiksuotas vartojimo sumažėjimas, kuris stabilizavosi ir pradėjo augti antrąjį ketvirtį.

Pirmąjį šių metų pusmetį fiksuotas 6,3 proc. „MAXIMA Bulgaria" apyvartos augimas – iki 34,5 mln. eurų be PVM. Didžiausias apyvartos šuolis antrus metus iš eilės – Lenkijoje, kur bendrovės „ALDIK NOVA" apyvarta šių metų pirmąjį pusmetį augo 19,4 proc. ir siekė 21,6 mln. eurų be PVM.

MAXIMA GRUPĖ, UAB yra 2007 m. įsteigta kontroliuojančioji bendrovė, valdanti mažmeninės prekybos įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje. Šiuo metu jose veikia 526 parduotuvės „MAXIMA X", „MAXIMA XX", „MAXIMA XXX", „T-MARKET", „ALDIK": Lietuvoje jų yra 231, Latvijoje – 147, Estijoje – 75, Bulgarijoje – 46, Lenkijoje – 27. Iš viso grupės įmonėse visose šalyse dirba daugiau kaip 31 tūkst. darbuotojų.

Daugiau informacijos:
Giedrius Juozapavičius, Korporacinių reikalų vadovas
MAXIMA GRUPĖ, UAB
Tel.: +370 659 15118
El. p. giedrius.juozapavicius@maximagrupe.eu
www.maximagrupe.eu

Grįžti į visas naujienas