Darbuotojų ir pirkėjų saugumas – „MAXIMA GRUPĖS“ prioritetas

Mažmeninės prekybos įmones Baltijos šalyse ir Lenkijoje bei Bulgarijoje valdanti bendrovė „MAXIMA GRUPĖ“ šiemet tęsė 2014 m. pradėtus projektus, kurių tikslas – užtikrinti visišką įmonių darbuotojų bei pirkėjų saugumą bei vykdyti būtinus pokyčius pačiose įmonėse. „MAXIMA GRUPĖS“ bendrovės į saugą šiemet investavo daugiau kaip milijoną eurų.

„Prieš dvejus metus Rygoje, Zolitudėje įvykusi nelaimė visuomet išliks mūsų įmonių grupės istorijos dalis. Tai buvo skaudi pamoka, kuri mus visus sukrėtė, bet tuo pačiu ir paskatino keistis. Todėl tęsiame iš karto po nelaimės įmonėse pradėtas permainas ir imamės visų būtinų priemonių, kad tokia nelaimė niekada nepasikartotų“, − pažymėjo Neringa Janavičiūtė, „MAXIMA GRUPĖS“ generalinė direktorė.

Šiemet tęstos pastatų konstruktyvų patikros ir vykdyti įmonių darbuotojus įtraukę saugos mokymai, visuose pastatuose atnaujinamos ir diegiamos papildomos civilinės bei gaisrinės saugos priemonės. Įmonių grupės bendrovėse tam skirta per 1 mln. eurų.

Pagalba nukentėjusiesiems, pokyčiai bendrovėje bei bendradarbiavimas su nelaimę tiriančiomis institucijomis šiemet buvo esminiai „MAXIMA Latvija“ uždaviniai. „Kaip paskelbė Latvijos generalinis prokuroras, prieš dvejus metus lapkričio 21-ąją Zolitudėje įvyko statybinė tragedija. Ją lėmė statybų brokas, nekokybiškas projektavimas ir netinkamas proceso organizavimas. Tyrimai baigti, medžiaga perduota teismui ir tikimasi, kad bylos nagrinėjimas prasidės dar šiemet. Savo ruožtu, mes prisiimame visą moralinę atsakomybę už tai, kas nutiko, ir toliau rūpinsimės nukentėjusiaisiais bei artimųjų netekusiais žmonėmis“, − kalbėjo N. Janavičiūtė.

Tęsiamas bendrovės skirtų mėnesinių išmokų mokėjimas nelaimės metu tėvų netekusiems vaikams. Jos pradėtos mokėti iškart po nelaimės ir bus tęsiamos iki vaikai sulauks pilnametystės. Nukentėjusiesiems ir artimųjų netekusiems žmonėms iš karto po nelaimės bendrovė skyrė daugiau kaip 2,1 mln. eurų.

Praėjusiais metais „MAXIMA Latvija“ sutvarkė sklypą, kuriame stovėjo parduotuvė. Paskelbus, kad jokios komercinės veiklos sklype vykdoma nebus, bendrovės akcininkams priklausanti SIA „TINEO“ sklypą šiemet padovanojo Rygos miesto savivaldybei. Ateityje sklype planuojama įrengti žuvusiųjų atminimą įamžinsiantį memorialą. Pasak N. Janavičiūtės, kokia turėtų būti atminimo vieta, geriausiai nuspręs patys žuvusiųjų artimieji ir Zolitudės rajono gyventojai.

„Svarbu ir tai, kad bendrovės „MAXIMA Latvija“ kolektyvas atsitiesia po patirto emocinio sukrėtimo ir išbandymų. Manome, kad dideles įmonės darbuotojų ir vadovybės pastangas, pastebi ir Latvijos visuomenė. Tai didžiausias ir svarbiausias bendrovėje vykstančių pokyčių įvertinimas“, − pabrėžė „MAXIMA GRUPĖS“ vadovė.

 „MAXIMA GRUPĖ“ yra 2007 m. įsteigta kontroliuojančioji bendrovė, valdanti mažmeninės prekybos įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje. Jose veikia 532 parduotuvės „MAXIMA X“, „MAXIMA XX“, „MAXIMA XXX“, „ALDIK“, „T-MARKET“: Lietuvoje jų – 233, Latvijoje – 148, Estijoje – 75,  Bulgarijoje -  47, Lenkijoje – 29. 

Daugiau informacijos:
Giedrius Juozapavičius, Korporacinių reikalų vadovas
MAXIMA GRUPĖ, UAB
Tel.: +370 659 15118
El. p. giedrius.juozapavicius@maximagrupe.eu
www.maximagrupe.eu

Grįžti į visas naujienas