Maxima baiminasi, kad atsakovai, perleisdami turtą, išvengs teismo sprendimo įvykdymo

Bendrovės „Maxima grupė" ir „Franmax" kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą prašydamos pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones – turto areštą – Gintarui Marcinkevičiui, Eglei Marcinkevičiūtei ir Mindaugui Marcinkevičiui, kurie yra atsakovai byloje dėl neteisėto „Maxima" prekybos koncepcijos pasisavinimo ir nesąžiningo pasinaudojimo jos verslo planais Baltarusijoje.

Tokį žingsnį bendrovėms teko žengti paaiškėjus, kad minėti atsakovai perleidžia savo turtą, tad iškilo labai reali grėsmė būsimo teismo sprendimo įvykdymui.

„Maxima grupė" ir „Franmax" rugsėjį kreipėsi į teismą dėl mažmenine prekyba besiverčiančios ir su ieškinyje minimais asmenimis siejamos Baltarusijoje registruotos bendrovės „Mart Inn Food" veiklos. Pareikšto ieškinio suma – 287,3 mln. eurų.

Atsakovai, užėmę aukštas pareigas su „Maxima" susijusiose bendrovėse, iš ieškovų galimai neteisėtai pasisavino komercinę paslaptį bei intelektinę nuosavybę sudarančią informaciją bei įvairius itin jautrius duomenis, kurie buvo neteisėtai panaudoti kaimyninėje šalyje kuriant ir plėtojant parduotuvių tinklą „Mart Inn". Atsakovai viešumoje klaidinančiai prisidengė ir prisistatė „Maxima" vardu, pasinaudodami ieškovų įdirbiu bei verslo plėtros planais Baltarusijoje.

Byloje surinkti įrodymai atskleidžia, kad „Mart Inn" parduotuvės technologiniais bei techniniais sprendimais, prekyboje naudojama įranga ir procesais, prekių išdėstymu, prekybos vietų vizualiniu dizainu bei išvaizda yra identiškos ir klaidinančiai panašios į „Maxima" parduotuves.

Tokiu būdu iki šiol klaidinami vartotojai ir verslas, o taip pat užkertamas kelias ieškovų veiklai Baltarusijos rinkoje.

„Rugsėjį pateikdami ieškinį mes neprašėme taikyti laikinųjų apsaugos priemonių, tačiau pastarieji atsakovų veiksmai kelia rimtą grėsmę būsimo teismo sprendimo įvykdymui. Visų pirma, matome, kad atsakovai ėmė perleidinėti savo asmeninį turtą. Antra, atsakovai spalio mėnesį perleido akcijas ir pasitraukė iš tiesioginio „Mart Inn" verslo valdymo. Trečia, Baltarusijos Respublikos Prekybos Ministerija paskelbė, kad nuo gruodžio 16 d. dėl įvairių pažeidimų laikinai stabdo „Mart Inn" veiklą. Ketvirta, mums kyla didelių abejonių dėl realios dabartinės atsakovų turto sudėties ir jo vertės. Be to, mūsų žiniomis, Mindaugui Marcinkevičiui kitose bylose pareikštų reikalavimų suma viršija dešimtį milijonų eurų. Visos šios aplinkybės kelia nerimą dėl atsakovų realių galimybių įvykdyti galutinį teismo sprendimą" – sakė bendrovei byloje atstovaujantis advokatas Valentinas Mikelėnas, advokatų kontoros „Tark Grunte Sutkienė" partneris.

MAXIMA GRUPĖ, UAB – 2007 m. įsteigta kontroliuojančioji bendrovė, valdanti mažmeninės prekybos įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

FRANMAX – bendrovė, teikianti franšizę ir agentavimo paslaugas Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Bulgarijoje veikiančioms MAXIMA GRUPĖS valdomoms įmonėms. Šios įmonės naudojasi FRANMAX sukurtu ir vystomu mažmeninės prekybos verslo modeliu.

Daugiau informacijos:
Giedrius Juozapavičius
Korporacinių reikalų vadovas | Maxima Grupė
+37065915118
Giedrius.Juozapavicius@maximagrupe.eu

Grįžti į visas naujienas