„Maxima grupė“ Bulgarijoje įsigijo 12 Vokietijos tinklo parduotuvių

„Maxima grupei“ priklausanti bendrovė „Maxima Bulgaria“ įsigijo 12 parduotuvių, priklausiusių Vokietijos prekybos tinklui „Penny Market“. Dar šiemet jos taps „T Market“ tinklo dalimi. Po šio sandorio „T Market„ tinklas Bulgarijoje padidės nuo 48 iki 60 parduotuvių, o „Maxima“ partneriai - Lietuvos gamintojai gaus galimybę auginti eksportą, užpildant naujų parduotuvių lentynas lietuviškomis prekėmis. Įmonės investicija į šių naujų parduotuvių įsigijimą, rekonstrukciją ir įrengimą sudaro 7,6 mln. eurų.

„Mažmeninės prekybos rinka Bulgarijoje labai konkurencinga. Matome, kad netgi tarptautiniai tinklai šios konkurencijos neatlaiko ir traukiasi. „T Market“ Bulgarijoje populiarėja, pirkėjai palankiai vertina mūsų parduotuvių formatą dėl mažų kainų, išlaikomos produktų kokybės ir nuolatos atnaujinamo asortimento“, – sako Alvydas Šustikas, „Maxima grupės“ generalinis direktorius.

Pasak jo, daugiau „T Market“ parduotuvių – tai ne tik daugiau galimybių Bulgarijos pirkėjams greitai ir patogiai kiekvieną dieną apsipirkti mažomis kainomis, bet - tai ir galimybė Lietuvos gamintojams didinti pardavimus užsienio rinkose, auginti eksportą į ES.

„Matome „T Market“ veiklos perspektyvą Bulgarijoje, todėl skatiname Lietuvos gamintojus drąsiau eksportuoti ir didinti lietuviškos produkcijos pardavimus šioje šalyje. Šiandien lietuviškų prekių pardavimai Bulgarijoje sudaro mažiau nei tris procentus tinklo apyvartos. Tuo tarpu kitose mūsų veiklos rinkose – Latvijoje, Estijoje – ši dalis siekia virš dešimties procentų“, - pasakoja A. Šustikas.

„Maxima Bulgaria“ nusipirko tris ir išsinuomojo devynias parduotuves, valdytas Vokietijos prekybos tinklo „Penny Market“, kuris traukiasi iš Bulgarijos rinkos. Perimtos parduotuvės pasirinktos atsižvelgiant į jų geografinę padėtį, galimybę pritraukti naujus pirkėjų srautus ir patalpų tinkamumą „T Market“ parduotuvės formatui. Įsigijusį naujas parduotuves, „Maxima Bulgaria“ išplės savo veiklos geografiją, išsiplėtęs tinklas geografiškai padengs didžiąją Bulgarijos dalį.

Sandorį jau patvirtino Bulgarijos Konkurencijos apsaugos komisija. „Maxima Bulgaria“ į pirmas atnaujintas parduotuves planuoja pirkėjus pakviesti rugsėjo mėnesį.

Dvylikos perimamų parduotuvių plotas sudaro daugiau kaip 12 tūkst. m2. Iki šios plėtros „Maxima Bulgaria“ turėjo 44,6 tūkst. m2 prekybinio ploto. Pradėjus veikti naujoms parduotuvėms, bendrovės darbuotojų skaičius padidės daugiau kaip 200 žmonėmis, iki 1200.

Atsižvelgus į vietos pirkėjų poreikius, „Maxima grupė“ Bulgarijoje plėtoja mažesnių parduotuvių kaimynystėje tinklą. Čia siūlomas geriausias prekių kokybės ir kainos santykis. Parduotuvės išdėstomos taip, kad jos būtų patogiose, tankiai gyvenamose ir lengvai pirkėjams pasiekiamose vietose. Kiekvienoje parduotuvėje siūlomas nuo 4500 iki 7000 skirtingų pavadinimų prekių asortimentas, didžioji jo dalis – bulgariškos, vietos gamintojų prekės. „T Market“ taiko mažų kainų ir naudingų akcijų politiką.

Pernai Bulgarijoje veiklos dešimtmetį minėjusios „Maxima Bulgaria“ metinė apyvarta 2015 m. padidėjo 10,4 proc., iki 72,4 mln. eurų be PVM. „Maxima grupė“ į verslo plėtrą ir palaikymą 2015 metais, Bulgarijoje investavo 2,3 mln. eurų. Investicijos buvo nukreiptos į keturių naujų parduotuvių atidarymą ir esamų parduotuvių atnaujinimą.

„Maxima grupė“ yra 2007 m. įsteigta kontroliuojančioji bendrovė, valdanti mažmeninės prekybos įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje. Šiuo metu grupei priklauso 532 parduotuvė „Maxima X“, „Maxima XX“, „Maxima XXX“, „Aldik“ ir „T-Market“: Lietuvoje – 233, Latvijoje – 149, Estijoje – 74, Bulgarijoje –48, Lenkijoje – 28. Grupės įmonėse dirba virš 31 tūkstančio darbuotojų.

 

 

 

 

Daugiau informacijos:
Giedrius Juozapavičius
Korporacinių reikalų vadovas | Maxima Grupė
+37065915118
Giedrius.Juozapavicius@maximagrupe.eu

Grįžti į visas naujienas