Išaugusią „Barborą“ įsigijusi „Maxima Grupė“ investuos į elektroninę prekybą

2017 m. sausio 13 d.

Mažmeninės prekybos tinklus Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje ir Lenkijoje valdanti UAB „Maxima Grupė“ įsigijo didžiausią elektroninės prekybos maisto ir kitomis prekėmis bendrovę Lietuvoje – UAB „Barbora“. Išaugęs ir sustiprėjęs elektroninės prekybos startuolis, „Maxima“ prekes pristatantis Vilniuje, bus integruojamas su kitomis „Maxima Grupės“ valdomomis elektroninės prekybos įmonėmis Latvijoje ir Estijoje.

Įtakos paslaugų kainai ir kokybei, prekių asortimentui „Barboros“ pardavimo sandoris neturės. „Barborai“ ir toliau vadovaus ta pati sėkmingai dirbanti vadovų komanda. 

„Barbora“ yra savo srities lyderė – išvysčiusi pasiteisinantį verslo modelį, turinti lojalių klientų bazę bei didelį vartotojų pasitikėjimą. Apskritai tikime elektroninės prekybos verslo perspektyvomis, tą matome Latvijoje ir Estijoje, kur elektroninės prekybos kanalas nuosekliai auga“, – sako Alvydas Šustikas, „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius.

„Kaip parodė „Barboros“ patirtis, atskirai vystoma elektroninės prekybos sritis auga sparčiau. „Barbora“ veiks „Maxima Grupės“ sudėtyje kaip atskiras verslo vienetas, kurį norime toliau stiprinti. Planuose ne tik „Barboros“ plėtra į kitus Lietuvos miestus, bet ir tolesnė konsolidacija, į „Barboros“ veiklą integruojant Latvijoje ir Estijoje jau veikiančias „e-Maxima“ bendroves“, – pasakoja A. Šustikas.

Pasak A. Šustiko, „Barbora“ veikia strateginės partnerystės su „Maxima LT“ pagrindais, tad būtent šios bendrovės įsigijimas yra logiškas sprendimas siekiant didesnės verslo sinergijos.

„Maždaug 90% visų startuolių patiria nesėkmę dėl savidestrukcijos. Tai reiškia, kad absoliuti dauguma startuolių žlunga ne dėl rinkos sąlygų ar sėkmės stokos, bet todėl, kad jų kūrėjams stinga pasirengimo, jie priima blogus verslo sprendimus ar tinkamai neįvertina rizikų. Be to, startuolio sėkmei ypač svarbu ir tinkamai įvertinti jo vystymosi etapą“, – sprendimą parduoti „Barborą“ aiškina vienas bendrovės kūrėjų Ignas Staškevičius.

„Pastarųjų metų „Barboros“ augimas – įspūdingas. Tai puikus pavyzdys, kaip išvystyti nedidelę, dinamiškai veikiančią bendrovę bei išgryninti ir ištobulinti jos veiklos modelį. Šiuo metu „Barbora“ veikia tiktai Vilniuje, bet akivaizdu, kad pasiektas kokybiškai naujas vystymosi etapas, kuriame reikia plėsti bendrovės veiklos geografiją. Šiame etape reikia masto efekto, o tam reikia ir didesnio kapitalo, ir visapusiško užnugario. Todėl ir priimtas sprendimas bendrovę parduoti“, – teigia I. Staškevičius.

 „Maxima Grupė“ įsigijo 100% UAB „Radas“ akcijų, valdančios 100 proc. UAB „Barbora“ akcijų. Už nepriklausomo turto vertintojo nustatytą rinkos kainą minėtas akcijas pardavė Nerijaus Numavičiaus kontroliuojama UAB „Tema Holdings“ ir Igno Staškevičiaus kontroliuojama UAB „Kalpa“. Akcininkams atitinkamai priklausė 95 proc. ir 5 proc. perleistų akcijų.

Minimo sandorio vertė – 1,4 mln. Eur.

Grįžti į visas naujienas