„Mart Inn“ byla ir toliau bus nagrinėjama Lietuvos teismuose

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiandien paskelbė nutartį, kad Lietuvos bendrovių „Maxima Grupė“ ir „Franmax“ civilinė byla prieš Baltarusijos bendrovę „Mart Inn Food“ dėl neteisėto prekybos tinklo „Maxima“ koncepcijos pasisavinimo yra teisminga Lietuvos teismams ir toliau bus juose nagrinėjama.

Žalos atlyginimo taip pat reikalaujama iš fizinių asmenų – Gintaro Marcinkevičiaus, Eglės Marcinkevičiūtės, Mindaugo Marcinkevičiaus. Šie atsakovai „Vilniaus prekybos“ ir susijusiose bendrovėse užėmė aukštas pareigas ir, manoma, neteisėtai pasisavino informaciją bei įvairius duomenis, sudarančius intelektinę bendrovių nuosavybę. Jie buvo panaudoti kuriant nuosavą prekybos tinklą „Mart Inn“ Baltarusijoje.

„Lietuvos bendrovėms „Maxima Grupė“ ir „Franmax“ palankią Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartį laikome tarpiniu, bet labai reikšmingu žingsniu šioje byloje. Šia nutartimi kasacinės instancijos teismas nusprendė, kad bylą prieš visus atsakovus, taigi ir prieš Baltarusijos bendrovę „Mart Inn Food“, dėl neteisėto prekybos tinklo „Maxima“ koncepcijos pasisavinimo turėtų toliau nagrinėti Lietuvos teismai.

Jau anksčiau Lietuvos teismai yra nusprendę ieškinio dalį dėl trijų Lietuvos piliečių – Gintaro Marcinkevičiaus, Mindaugo Marcinkevičiaus bei Eglės Marcinkevičiūtės – nagrinėti Lietuvoje. Šiandien priimta teismo nutartis patvirtina, kad skirtingai nei siekė atsakovai, Lietuvos teismai turi jurisdikciją visų atsakovų atžvilgiu“ – sako Valentinas Mikelėnas, Tark Grunte Sutkiene advokatas, „Maxima Grupė“ ir „Franmax“ atstovas byloje.

Manoma, kad bendrovėms „Maxima Grupė“ ir „Franmax“ padaryta žala gali siekti kelis šimtus milijonų eurų. 

Grįžti į visas naujienas