Baltijos šalių, Lenkijos ir Bulgarijos „Maxima“ verslą prižiūrinti UAB „Maxima grupė“ turės naujus vadovus

Alvydui Šustikui nusprendus palikti mažmeninės prekybos įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje, valdančią „Maxima grupę“, įmonės valdyba paskyrė naują vadovą ir valdybos pirmininką. Nuo vasario 8 dienos „Maxima grupės“ generaliniu direktoriumi skiriamas įmonės Finansų direktorius Robertas Čipkus, kuris taip pat paskirtas į bendrovės „Maxima LT“ valdybą. „Maxima grupės“ valdybos pirmininku išrinktas įmonės valdybos narys Petras Jašinskas. Į „Maxima grupės“ valdybą taip pat paskirtas bendrovės Teisės direktorius Eugenijus Filonovas.

„Esame dėkingi Alvydui Šustikui už jo indėlį ir profesionalumą plėtojant grupės veiklą ir pradėtą naują jos transformacijos etapą“, - sako UAB „Vilniaus prekyba“ direktorė Raimonda Kižienė.

Pasak R. Kižienės, „Maxima grupė“ ir toliau atliks konsoliduojančios institucijos vaidmenį, tačiau jos vaidmuo „Maxima“ verslo organizavime keičiasi, nes įmonės veikla keliasi arčiau kiekvienoje šalyje vykstančio verslo. „Atlikus valdymo reformą, daugiau sprendimų galime susiderinti ir priimti Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje įkurtose priežiūros institucijose, į kurias deleguoti ir „Maxima grupės“ vadovai“, - sako R. Kižienė.

UAB „Vilniaus prekyba“ dukterinių įmonių valdymo pokyčius pradėjo pernai gruodį. „Vilniaus prekybos“ grupės bendrovėse „Maxima grupė“, „Maxima LT“, „Maxima Latvija“, Maxima Eesti“, „Euroapotheca“, Akropolis group“, „Ermitažas“ ir „Franmax“ suformuotos ar atnaujintos valdybos. Pokyčio tikslas – tobulinti įmonių valdymą, deleguojant patronuojančių bendrovių valdybos narius ir vadovus į dukterinių bendrovių valdybas. Šiuo žingsniu taip pat siekiama užtikrinti darnią įmonių plėtrą bei didinti įmonių veiklos efektyvumą.

Grįžti į visas naujienas