„ERGO“ atsisakius mokėti draudimo išmoką, „Maxima“ kreipėsi į teismą

2017 m. balandžio 12 d.

 „ERGO“ atsisakius mokėti draudimo išmoką, „Maxima“ kreipėsi į teismą

 Vilniaus Apygardos teismas priėmė „Maxima grupės“ dukterinės bendrovės „Maxima Latvija“ ir bendrovės „Tineo“ bendrą ieškinį prieš „ERGO Insurance SE“ dėl šios bendrovės atsisakymo mokėti draudimo išmoką, kurios bendra suma siekia 5,34 mln. eurų.

Į teismą bendrovės nusprendė kreiptis draudimo kompanijai atsisakius  vykdyti įsipareigojimus ir kompensuoti nuostolius po to, kai dėl trečiųjų asmenų projektavimo ir statybos klaidų 2013 m. lapkričio mėnesį tragiško įvykio Rygoje metu buvo sunaikintas „Maxima Latvija“ ir „Tineo“ priklausęs turtas, apdraustas „ERGO Insurance SE“ Lietuvoje.

Laikantis atsakingos ir riziką mažinančios valdymo praktikos, „Maxima Latvija“ ir „Tineo“ buvo apdraudusios verslo rizikas, vykdė įsipareigojimus „ERGO Insurance SE“ ir mokėjo draudimo įmokas.

„Maxima grupės“ požiūriu, tai yra teisinis verslo įmonių ginčas, kai, neradus kitų išeičių, tenka kreiptis į teismą. „Maxima Latvija“ dar 2013 metais informavo „ERGO Insurance SE“ apie įvykusį draudiminį įvykį, pateikdama prašymą draudimo išmokai gauti remiantis draudimo sutartimi, tačiau „ERGO Insurance SE“ draudimo išmokos iki šiol nesumokėjo. Pateiktuose dokumentuose teismui „Maxima Latvija“ aiškiai motyvuoja, kodėl šis atvejis yra laikytinas draudiminiu įvykiu.

Generalinė draudimo sutartis su draudiku buvo pasirašyta Lietuvoje, vadovaujantis ja buvo apdraustas bendrovių ‚Maxima Latvija“ ir „Tineo“ turtas Latvijoje, įskaitant atvejus, kai turtas sunaikinamas, sugadinamas ar prarandamas.

 Apie „ERGO Insurance SE“ veiksmus atsisakant mokėti draudimo išmoką bei pateiktą ieškinį „Maxima grupė“ taip pat informavo „ERGO“ vadovus Vokietijoje.

 

„Maxima grupė“ yra vienas didžiausių darbdavių Baltijos šalyse – Lietuvoje dirba apie 17 tūkst., Latvijoje apie 8 tūkst., Estijoje apie 4 tūkst. darbuotojų.

Grįžti į visas naujienas