„Maxima Grupė“ gavo Lenkijos Konkurencijos Tarybos leidimą įsigyti „Emperia Holding S.A.“ akcijas

„Maxima Grupė“ gavo Lenkijos Konkurencijos Tarybos leidimą „Emperia Holding S.A.“, valdančios Lenkijos mažmeninės prekybos tinklą „Stokrotka“, akcijų įsigijimo sandoriui.  „Maxima Grupė“ Varšuvos vertybinių popierių biržoje yra pateikusi pasiūlymą įsigyti 100 proc. pastarosios bendrovės akcijų. Šio pasiūlymo termino pabaiga – balandžio 12 d.

„Lenkijos Konkurencijos Tarybos leidimas yra svarbus žingsnis „Emperia Holding S.A.“ akcijų įsigijimui. Tikimės, kad kitas etapas taip pat bus sklandus ir pasibaigus pasiūlymo terminui sėkmingai užbaigsime šį sandorį“, – teigia „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Kaip jau buvo minėta anksčiau, „Maxima Grupė“ už vieną „Emperia Holding S.A.“ akciją siūlo 100 zlotų, o visų išleistų akcijų kaina sudaro 1,192 mlrd. zlotų (apie 283 mln. eurų). Pasiūlyme taip pat numatyta, kad „Maxima Grupė“ gali atsisakyti pirkti akcijas, jeigu į pasiūlymą atsilieps mažiau nei 66 proc. bendrovės akcininkų arba nebus įgyvendintos kitos sutartos sąlygos.

Prekybos tinklui „Stokrotka“ Lenkijoje priklauso 436 parduotuvių, jis užima apie 20 proc. šalia namų įsikūrusių parduotuvių rinkos. Įmonėje dirba apie 8,2 tūkst. darbuotojų, jos apyvarta 2016 m. siekė 570 mln. eurų.

„Maxima Grupė“ šiuo metu valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Aldik“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“.

Grįžti į visas naujienas