„Standard & Poor's“ „Maxima Grupei“ suteikė solidų BB+ kredito reitingą

Mažmeninės prekybos įmones Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Bulgarijoje valdančiai „Maxima Grupei“ tarptautinė kredito reitingo agentūra „Standard & Poor's“ suteikė BB+ kredito reitingą su stabilia perspektyva. „Maxima Grupė“ yra pirmoji privataus kapitalo įmonė Baltijos šalyse ir viena iš nedaugelio mažmeninės prekybos įmonių Rytų ir Centrinės Europos regione, gavusi ir viešai paskelbusi tarptautinį kredito reitingą. Įmonės duomenimis, šis įvertinimas yra aukščiausias tarp panašaus dydžio (metinės pajamos – iki 4 mlrd. eurų) mažmeninės prekybos įmonių Europoje.

Remiantis „Standard & Poor's“ pateiktomis išvadomis, „Maxima Grupei“ BB+ reitingą pasiekti padėjo tvirta lyderės pozicija Baltijos šalyse, auganti rinkos dalis Lenkijos rinkoje, tvarus veiklos modelis bei finansinis įmonės stabilumas. „Maxima Grupės“ kredito patikimumas ir finansinis stabilumas yra tokio paties lygio kaip ir didžiųjų Europos mažmeninės prekybos įmonių (pavyzdžiui, „Tesco“ Jungtinėje Karalystėje arba „Casino Group“ Prancūzijoje).

„Nepaisant to, kad mūsų veikla kol kas koncentruota sąlyginai nedidelėje Baltijos šalių rinkoje, įmonei buvo suteiktas solidus įvertinimas, o tai atveria naujas galimybes tarptautinėse kapitalo rinkose. Kartu tai įrodymas, kad šiandien „Maxima Grupė“ jau yra pasiekusi verslo brandos lygį, leidžiantį naudotis tokiais pat finansiniais įrankiais kaip didžiosios Europos mažmeninės prekybos kompanijos“, – teigia Dalius Misiūnas, „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius.

„Maxima Grupė“ kreipėsi dėl kredito reitingo suteikimo pradėjusi vertinti obligacijų platinimo perspektyvas. Tai buvo pirmasis svarbus etapas obligacijų platinimo procese, kurį įmonė sėkmingai užbaigė. Anot D. Misiūno, bendrovė šiuo metu analizuoja visas galimas verslo finansavimo modelio alternatyvas.

„Priimant sprendimą dėl obligacijų platinimo kredito reitingas yra tik vienas iš kriterijų, papildomai svarbu atsižvelgti ir į kitus veiksnius kaip, pavyzdžiui, situacija kapitalo rinkose. Žinoma, po suteikto pozityvaus įvertinimo obligacijų platinimas išlieka patraukliu variantu tolimesnei verslo plėtrai užsienio rinkose“, – sako jis.

 

 

 

Grįžti į visas naujienas