„Maxima Grupės“ valdomam verslui Lenkijoje vadovaus A. Zimnickas

Nuo spalio 15 d. keičiasi „Maxima Grupei“ priklausančios įmonės Lenkijoje „Emperia Holding“, kuri valdo prekybos tinklą „Stokrotka“, vadovas. Šiuo metu įmonei vadovaujantis Dariusz Kalinowski atsistatydina iš bendrovės valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigų. Naujuoju įmonės vadovu taps „Maxima Grupės“ valdybos narys Arūnas Zimnickas. D. Kalinowski bus paskirtas į įmonės stebėtojų tarybą.

Sujungus „Maxima Grupės“ Lenkijoje valdomus prekybos tinklus „Stokrotka“ ir „Aldik“, šiuo metu įmonei priklauso beveik 500 parduotuvių. Iki metų pabaigos planuojama atidaryti dar apie 60 prekybos vietų.

„Strategiškai svarbios grupės įmonės vadovo poziciją nusprendėme patikėti didelę patirtį mažmeninės prekybos srityje sukaupusiam ir puikiai grupės įmonių vеiklą išmanančiam profesionalui. Neabejoju, kad Arūno sukauptos žinios padės užtikrinti sėkmingą strategijos Lenkijoje įgyvendinimą. Tuo pačiu noriu padėkoti D. Kalinowski, kurio indėlis buvo svarbus ambicingos plėtros laikotarpiu. Turėti tokį patyrusį mažmeninės prekybos ekspertą stebėtojų taryboje mums bus privalumas“, – teigia „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

„Vadovauti verslui tokioje dinamiškoje rinkoje kaip Lenkija – didelis ir kartu labai įdomus profesinis iššūkis. Tikiu, kad darbe sėkmingai pritaikysiu sukauptą tarptautinę patirtį ir žinias vadovaujant mažmeninės prekybos tinklams skirtingose šalyse. Mano, kaip vadovo svarbiausias prioritetas, bus užtikrinti sklandų integracijos ir plėtros projektų įgyvendinimą“, – teigia A. Zimnickas.

A. Zimnickas Ispanijoje veikiančiam mažmeninės prekybos tinklui „Supersol“ vadovavo nuo 2014 m. Prieš tai jis trejus metus ėjo „Maxima“ vadovo pareigas Lietuvoje, o iki tol daugiau kaip tris metus vadovavo „Maxima“ tinklui Latvijoje.

„Įmonė žengia į naują veiklos etapą su ambicinga vizija. Dirbdamas stebėtojų taryboje sieksiu su nauja vadovybe dalintis įžvalgomis ir patirtimi, kurią įgijau per 15 darbo metų šioje įmonėje.  Organizacijos laukia įdomūs iššūkiai ir tikslai – džiaugiuosi, kad galėsiu prisidėti prie jų įgyvendinimo“, – sako D. Kalinowski.

2017 m. „Stokrotka“ apyvarta siekė 597 mln. eurų, „Aldik“ – 52 mln. eurų.

Grįžti į visas naujienas