„Maxima Grupės“ valdoma „Stokrotka“ įsigijo prekybos tinklą „Sano“

„Maxima Grupės“ nuo šių metų pavasario Lenkijoje valdomas mažmeninės prekybos tinklas „Stokrotka“ iš susijusių akcininkų įsigijo kitą šioje rinkoje veikiantį tinklą „Sano“. Įmonių sujungimą ketinama užbaigti 2019 m. pradžioje.

„Sano“ priklauso 36 parduotuvės Lenkijos šiaurės vakarų dalyje, taip pat bendrovė teikia elektroninės prekybos paslaugas. 2017 m. „Sano“ apyvarta viršijo 71 mln. eurų, įmonėje dirba daugiau kaip 900 darbuotojų.

„Lenkijos rinkai artimiausiais metais skirsime daug dėmesio, čia vykdysime aktyvią plėtrą. Viena iš plėtros strategijos kaimyninėje šalyje dalių yra Lenkijoje jau veikiančių verslų integracija. „Sano“ įsigijimas ir sujungimas su „Stokrotka“ padės sustiprinti pozicijas Lenkijos šiaurės vakarų dalyje. Be to, planuojame išnaudoti „Sano“ sukurtą įdirbį el. prekybos srityje – tai atvers naujų verslo vystymo galimybių“, – teigia Dalius Misiūnas, „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius.

„Stokrotka“ 100 proc. „Sano“ akcijų įsigijo iš Kipre veikiančios bendrovės „Miglione Investments Limited“. Ji priklauso fiziniams asmenims, netiesioginiams „Vilniaus prekybos” akcininkams.

Po „Sano“ įsigijimo „Maxima Grupė“ Lenkijoje šiuo metu iš viso valdo 551 įvairaus dydžio ir formato parduotuvių. Jose dirba beveik 9 tūkst. darbuotojų. Bendra šiemet „Maxima Grupės“ Lenkijoje veikiančių prekybos tinklų („Stokrotka“, „Aldik“ ir „Sano“) apyvarta 2017 m. būtų sudariusi apie 720 mln. eurų.                                                                                                                                   

Šių metų lapkričio mėn. pabaigoje „Maxima Grupei“ priklausančios įmonės valdė arti 1070 parduotuvių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje ir Lenkijoje. Be įsigytų „Sano“ parduotuvių, iki metų pabaigos visose rinkose planuojama atidaryti dar apie 40 naujų parduotuvių.

Sprendimą dėl įmonių prekės ženklų integracijos planuojama priimti kitų metų pradžioje.

Grįžti į visas naujienas