„Maxima Grupė“ kitais metais numato atidaryti per 120 naujų parduotuvių

„Maxima Grupė“, valdanti prekybos tinklus „Maxima“ Baltijos šalyse, „Stokrotka“ Lenkijoje ir „T-Market“ Bulgarijoje, šiose rinkose 2019 metais planuoja atidaryti 120-140 naujų parduotuvių. Didžioji jų dalis duris atvers Lenkijoje. Į parduotuvių tinklo plėtrą ir atnaujinimą iš viso kitąmet numatyta investuoti ne mažiau kaip 100 mln. eurų.

„Kitais metais planuojame intensyvią plėtrą, pagrindinė jos kryptis bus Lenkija. Ši 38 mln. gyventojų turinti rinka patraukli dėl savo dydžio, augimo ir konsolidacijos potencialo. Pavasarį įsigyto prekybos tinklo „Stokrotka“ ir jau anksčiau valdyto „Aldik“ sujungimas padėjo tvirtus pagrindus tolimesniam augimui kaimyninėje šalyje. Ateinančiais metais čia ir toliau planuojame išlaikyti spartų plėtros tempą“, – teigia „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir vadovas Dalius Misiūnas.

Anot jo, investicijos bus nukreiptos į visų formatų prekybos vietų plėtrą, tarp jų ir populiarėjančias mažo formato parduotuves (angl. convenience stores). „Kartu su gyvenimo būdo pokyčiais keičiasi ir žmonių apsipirkimo įpročiai. Vis daugiau pirkėjų tampa aktualus greitas apsipirkimas greta namų ar darbo vietos. Tokiose parduotuvėse klientai nori rasti ne tik būtiniausius bazinius produktus, bet ir šviežiai pagamintą bei išsinešti skirtą maistą“, – komentuoja D. Misiūnas.

Šių metų spalio mėn. pabaigoje „Maxima Grupė“ valdė 1059 parduotuvių tinklą, didžioji jų dalis – Lenkijoje, kur veikia 507 prekybos vietos. Iki metų pabaigos visose rinkose planuojama atidaryti dar apie 50 naujų parduotuvių.

2017 metų pabaigoje „Maxima Grupės“ įmonėms priklausė 568 parduotuvės. 2017 m. „Maxima Grupės“ apyvarta pernai, lyginant su 2016 m., augo 4,2 proc. iki 2,806 mlrd. eurų.

Grįžti į visas naujienas