Didžiausia Baltijos šalyse, „Maxima Grupei“ priklausanti e-maisto prekių parduotuvė „Barbora“, žengia į Lenkijos rinką

Didžiausia Baltijos šalyse elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ žengia į Lenkijos rinką. Pasak „Barboros“ vadovo Andriaus Mikalausko, šiais metais „Barbora“ itin sparčiai augo Baltijos šalyse, įtvirtino savo lyderio pozicijas šiose rinkose ir pribrendo dar vienam tarptautinės plėtros etapui.

Nuo 2018 m., kai įžengė į Latviją ir Estiją, „Barbora“ didžiausią dėmesį skyrė paslaugos tobulinimui, geriausios apsipirkimo patirties klientams kūrimui, visos e. prekybos maistu rinkos stiprinimui ir naujų klientų pritraukimui visose Baltijos šalyse. Itin spartus augimas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje suteikė impulsą naujam plėtros etapui – į rinką, kuri potencialių klientų skaičiumi yra net 6 kartus didesnė už Baltijos šalis kartu sudėjus. 

„Šiais metais visas e. prekybos sektorius šovė į neregėtas aukštumas, o „Barbora“ per nepilnus metus padarė 5 metų progresą. Iki šiol visą savo dėmesį skyrėme įsitvirtinimui Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje – šalyse, kuriose ne tik auginome savo klientų bazę ir pajėgumus, bet ir visą e. prekybos rinką. Plėtra į Lenkiją – jau subrendęs strateginis įmonės plėtros etapas.

Pirmuoju plėtros etapu žengsime į Varšuvą. Čia matome ypač daug neišnaudoto potencialo e. komercijai augti, todėl pirmiausiai jos gyventojams norime pasiūlyti namų rinkoje labai vertinamą „Barboros“ paslaugą“, - sako A. Mikalauskas, „Barborą“ Baltijos šalyse valdančios įmonės „Radas“ vadovas.

„Barboros“ vadovas A. Mikalauskas prideda, kad plėtra į Lenkiją matoma ne tik kaip verslo augimo perspektyva, bet ir naujos galimybės Lietuvos ir kitų Baltijos šalių klientams. „Būdama didžiausia Baltijos šalių e. prekybos maistu įmone, į Lenkijos rinką atnešime ir savo patirtį, ir investicijas. Įmonės augimas ir patirtis, kurią įgysime naujoje rinkoje, padės paslaugą toliau gerinti ir dabartinių rinkų klientams - pasiūlyti dar geresnę apsipirkimo patirtį bei naujas paslaugas“, - apibendrina „Barboros“ vadovas.

 

Papildoma informacija

Veiklą Lietuvoje „Barbora“ pradėjo 2014 m. Įsitvirtinusi didžiuosiuose Lietuvos miestuose, „Barbora“ 2018 m. įgyvendino plėtrą į Latviją ir Estiją.

„Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse.

„Maxima Grupės“ konsoliduotos pajamos per 2020 m. pirmąjį pusmetį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 6.3% ir pasiekė 2,05 mlrd. eurų. Konsoliduotoji EBITDA siekė 163 mln. eurų.

„Maxima Grupė“ priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Grįžti į visas naujienas