„Barborai“ Baltijos šalyse vadovaus A. Jurgelevičius, A. Mikalauskas plėtros verslą Lenkijoje

Didžiausia Baltijos šalyse elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ turi naują vadovą. Nuo 2019 m. įmonei vadovavusį Andrių Mikalauską keičia komercijos vadovo pareigas iki šiol ėjęs Andrius Jurgelevičius. A. Mikalauskas paskirtas vadovauti ir vystyti „Barboros“ įmonę Lenkijoje, kuri veiklą naujoje rinkoje pradėjo prieš mėnesį.

„Barboros“ komercijai A. Jurgelevičius vadovavo pastaruosius 6 metus, įmonėje dirba nuo jos įkūrimo. Įgyvendinant plėtrą į Lenkiją, jis buvo laikinai paskirtas „Barboros“ vadovu Lenkijoje.

„Esame į ateitį žiūrinti įmonė, turinti ambicijų toliau stiprinti savo pozicijas bei formuoti e. prekybos standartą ir namų rinkose. Nuolat ieškome inovatyvių ir klientų apsipirkimo patirtį gerinančių sprendimų, todėl didžiausia dėmesį skirsiu tolesniam paslaugos tobulinimui ir naujų funkcijų diegimui Baltijos šalyse. Šiuo metu ypač stipriname savo IT komandą, todėl klientams pasiūlysime dar patogesnį, jų kasdienį gyvenimą palengvinantį apsipirkimą. Sparčiai augę visus praėjusius metus, tempo neketiname mažinti ir šiemet“, – sako naujasis „Barboros“ vadovas A. Jurgelevičius.

Andrius Mikalauskas lieka vadovauti įmonei „Radas“, valdančiai „Barboros“ e. parduotuves Baltijos šalyse ir Lenkijoje bei atsakingai už „Barboros“ plėtrą. Kalbėdamas apie įmonės plėtros perspektyvas naujoje rinkoje, A. Mikalauskas neslepia planų žengti ir į kitus Lenkijos miestus.

„Varšuvoje „Barbora“ žengia pirmuosius žingsnius, tačiau jau galvojame ir apie tolimesnius plėtros planus. Pagrindinį tikslą sau keliu padaryti lenkiškąją „Barborą“ pirmuoju Varšuvos, vėliau – ir kitų Lenkijos miestų gyventojų pasirinkimu apsiperkant internetu. Tą sėkmingai pasiekėme Baltijos šalyse, tikiu, kad ir Lenkijoje mūsų verslo modelis pasiteisins ir vis daugiau jos gyventojų atras ir įvertins aukštą paslaugos kokybę ir geriausią klientų apsipirkimo patirtį.

„Barboros“ Baltijos šalyse vairas pereina į patyrusias ir ko gero daugiausiai prie įmonės augimo prisidėjusias rankas. Neabejoju, kad tai bus naujas postūmis „Barborai“ toliau augti namų rinkose“, – sako A. Mikalauskas, UAB „Radas“ direktorius.

Praėjusiais metais „Barbora“ augo itin sparčiai – per pirmą metų pusmetį pasiekė visą 2019 m. apyvartą, kuri siekė 50 mln. Eur. Nepaisant itin išaugusios paklausos ir tempo, įmonė dar pirmojo karantino metu įgyvendino plėtrą į visų Baltijos šalių regionus, kur buvo atidarytos 95 prekių atsiėmimo stotelės „Barbora Express“. Taip pat atidarė 7 naujus prekių surinkimo centrus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, daugiau nei du kartus padidino savo komandą, o šių metų pradžioje įžengė į naują rinką – Lenkiją.

 

Papildoma informacija

Veiklą Lietuvoje „Barbora“ pradėjo 2014 m. Įsitvirtinusi didžiuosiuose Lietuvos miestuose, „Barbora“ 2018 m. įgyvendino plėtrą į Latviją ir Estiją, o 2021 m. „Barbora” plėtrą pradėjo Lenkijoje.

„Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse.

„Maxima Grupės“ konsoliduotos pajamos per 2020 m. pirmąjį pusmetį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 6.3% ir pasiekė 2,05 mlrd. eurų. Konsoliduotoji EBITDA siekė 163 mln. eurų.

„Maxima Grupė“ priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Grįžti į visas naujienas