„Maxima Grupės“ įmonėse – vadovų tarpusavio rotacija

2022 m. kovo 3d.

Kovo 4 dieną, įvyks vadovų rotacija šiose „Maxima Grupė“ grupės įmonėse: MAXIMA GRUPĖ, UAB, MAXIMA LT, UAB, „MAXIMA Latvija“ SIA, MAXIMA International Sourcing, UAB. 

Dvejus metus didžiausiai „Maxima grupės“ įmonei „Maxima LT“ vadovavusi Jolanta Bivainytė skiriama „Vilniaus prekybos“, valdančios „Maxima grupę“, direktore bei išrinkta valdybos pirmininke. Šiose pareigose J. Bivainytė keičia Andrių Mikalauską, kuris koncentruojasi į vieną iš savo ir iki šiol turėtų atsakomybių – grupės e. komercijos vystymą, ir toliau vadovaus įmonei „Radas“.

„Maxima LT“ generaliniu direktoriumi paskirtas ir valdybos pirmininku išrinktas daugiau nei metus „Maxima Latvija“ vadovavęs Tomas Rupšys. „Maxima Latvija“ įmonės vairą perima ir „Maxima grupės“ valdybos nare tampa Karolina Zygmantaitė. Ji iki šiol ėjo „Maxima grupės“ finansų direktorės pareigas, o šias pareigas perima Povilas Šulys, kuris pastaruosius dvejus metus vadovavo susijusioms bendrovėms „Ermi group“ bei „Ermitažui“. Naująja „Ermitažo“ bei „Ermi group“ direktore ir valdybos pirmininke tampa Agnė Voverė. A. Voverė bendrovės „MAXIMA International Sourcing“ vadovavimą perduoda laikinai direktoriaus pareigas eisiančiam įmonės finansų direktoriui Mykolui Navickui.

Taip pat naują ketverių metų kadenciją pradeda „Maxima grupės“ Stebėtojų taryba bei Audito komitetas. Stebėtojų tarybos nariai: Evelina Černienė (pirmininkė), Laimonas Devyžis ir Manfredas Dargužis. Audito komitetą sudarys: Irena Petruškevičienė (pirmininkė ir nepriklausoma narė), Rasa Milašiūnienė (nepriklausoma narė) ir Evelina Černienė.

J. Bivainytė, komentuodama pasikeitimus, sakė: „„Maxima LT“ palieku kraunant vilkiką maisto prekių Ukrainos „Raudonajam kryžiui“. Prieš dieną perdavėme Lietuvos „Maisto bankui“ 1000 rinkinių būtinų prekių pabėgėliams. Pagalba tiek Ukrainoje esantiems žmonėms, tiek ir ukrainiečiams šiuo metu atvykstantiems į Lietuvą tapo mūsų prioritetu. Tačiau ne mažiau svarbu atsakingai, jautria širdimi ir šaltu protu daryti tai, už ką esame atsakingi kasdieninėje savo veikloje: aprūpinti šalies gyventojus maistu.

Naujasis „Maxima LT“ vadovas įsilies į puikią komandą ir stabiliai veikiančią įmonę. Grįžtu vadovauti „Vilniaus prekybai“, įgavusi nepaprastai svarbios patirties, kaip kartu dirbti didelėje komandoje žmonių net ir sudėtingomis pandeminėmis sąlygomis.“

„Planuotą rotaciją svarstėme atidėti, tačiau nutarėme, kad dabartiniame kontekste šie numatyti pokyčiai dar labiau sutelks įmones. Tai, kad vienu metu galime atlikti septynių vadovų rotaciją, rodo, kad su kolegomis esame pasiekę tokį susivokimo lygį, kai sugebame savo veiklą matyti ne tik įmonės, kurioje dirbame, apimtyje, bet visos įmonių grupės mastu. Tai leidžia greitai reaguoti į verslo tendencijas ir pasiskirstyti atsakomybėmis pagal tai, kur tuo metu koncentruojamės ir kokia kryptimi veikiame. – teigė „Maxima grupės“ valdybos pirmininkas Mantas Kuncaitis. – Vadovaudama „Maxima LT“ J. Bivainytė organizaciją pakėlė į naują, aukštesnį lygį. Vidinė įmonės kultūra, įtraukiant didelę dalį darbuotojų į verslo sprendimų priėmimą, kurią skatino J. Bivainytė, prisidėjo ne tik prie greitesnių ir efektyvesnių procesų įmonėje, bet taip pat suteikė galimybę įmonės darbuotojams imtis lyderystės ir augti kaip vadovams. J. Bivainytei stojus prie „Vilniaus prekybos“ vairo, dar daugiau dėmesio galėsime skirti vienam pagrindinių VP grupės prioritetų – e. komercijos vystymui, kuriam visą savo laiką galės skirti A. Mikalauskas.“

 

Papildoma informacija

„Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto prekių parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

„Maxima Grupė“ priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Grįžti į visas naujienas