MAXIMA GRUPĖ sėkmingai išplatino antrą trumpalaikių obligacijų emisiją

2022 m. kovo 23 d.

MAXIMA GRUPĖ, UAB, kontroliuojanti didžiausią maisto mažmeninės prekybos įmonių grupę Baltijos šalyse, sėkmingai išplatino 35 milijonų eurų dydžio komercinių popierių (trumpalaikių obligacijų) 12 mėnesių trukmės emisiją.

„Labai džiaugiamės, matydami tokį didelį susidomėjimą mūsų regionu ir MAXIMA GRUPE. Tokių stiprių partnerių, tarp kurių yra Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas bei Šiaurės investicijų bankas, buvimas demonstruoja, kad net ir šiais neramiais laikais investicijos į mūsų regioną išlieka patrauklios. Esame dėkingi mūsų partneriams už besitęsiantį bendradarbiavimą – mes išties  esame sėkmingi tik kartu“, - teigia Mantas Kuncaitis, MAXIMA GRUPĖ, UAB, generalinis direktorius. 

Paraiškas emisijos platinime pateikė instituciniai investuotojai iš Baltijos šalių, Skandinavijos ir Jungtinės Karalystės. Nepaisant labai nepastovių rinkos sąlygų, investuotojai pademonstravo stiprų susidomėjimą ir palaikymą šiai emisijai, kuri išplatinta su 1,064% pajamingumu.

Luminor bankas buvo vienintelis šio sandorio organizatorius bei platintojas, o advokatų kontora TGS Baltic suteikė teisinio patarėjo paslaugą.

„Sėkminga MAXIMA GRUPĖ komercinių popierių emisija atspindi stiprius emitento rodiklius ir kapitalo rinkų atsparumą šiomis neramiomis rinkos aplinkybėmis. Džiaugiamės galėję prisidėti prie šio projekto ir, nors MAXIMA GRUPĖ kol kas yra vienintelis emitentas Baltijos šalyse, siūlantis rinkai tokio formato vertybinius popierius, toliau darbuosimės su tikslu įgalinti daugiau rinkos dalyvių pasinaudoti trumpalaikių obligacijų teikiamomis veiklos finansavimo galimybėmis“, - komentuoja Paulius Žurauskas, Luminor banko Rinkų departamento vadovas.

 

Papildoma informacija

MAXIMA GRUPĖ, UAB, valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje) bei „T-Market“ (Bulgarijoje), taip pat elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Įmonė priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per grupės įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus, nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

2021 metais MAXIMA GRUPĖ, UAB, sėkmingai išplatino 40 milijonų eurų vertės komercinių popierių emisiją, kurią išpirko šių metų kovo 17 d.

Grįžti į visas naujienas