Sustainalytics įvertino MAXIMA GRUPĖS aplinkos, socialinių ir valdysenos rizikų valdymą

2022 m. gegužės 26d. 

Didžiausią mažmeninės prekybos įmonių grupę Baltijos šalyse valdanti bendrovė MAXIMA GRUPĖ, UAB, šių metų gegužę iš „Morningstar Sustainalytics“ nepriklausomos ESG reitingų lyderės, gavo aplinkos, socialinių ir valdysenos  rizikų valdymo reitingą – 21,7 balo. Su šiuo vertinimu „MAXIMA GRUPĖ“ patenka tarp 20% geriausiai įvertintų savo sektoriaus lyderių ir yra priskiriama „vidutinės rizikos“ kategorijai.

Šis „Sustainalytics“ aplinkos, socialinių ir valdysenos (angl. environmental, social, governance – ESG)rizikų reitingas vertina esminių ESG rizikų, susijusių su klimato kaita, žmogiškaisiais ištekliais, žmogaus teisių apsauga tiekimo grandinėje, aktualumą Grupei ir jų valdymą.

„Sustainalytics“ vertinimu, „MAXIMA GRUPĖ“ pagrindinių ESG rizikų lygis priskirtas nereikšmingam arba žemam. Šis reitingas atspindi Grupės įsipareigojimus užtikrinti savo produktų ir paslaugų kokybę bei saugą, tobulinti tiekimo grandinę ir laikytis gerosios įmonių valdysenos praktikos.

„Didžiuojuosi tokiu „Sustainalytics“ įvertinimu. Jis dar labiau sustiprina mūsų įsipareigojimą skirti daugiau dėmesio mūsų įmonės tvarumo veiklai. Siekdami išsikelti tvarumo tikslus, toliau tobulinsime verslo procesus, kurie didins skaidrumą ir mažins ESG rizikas“, – sako Mantas Kuncaitis, „MAXIMA GRUPĖS“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas.

 

Papildoma informacija

„Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto prekių parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

„Maxima Grupė“ priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Grįžti į visas naujienas