MAXIMA GRUPĖ pasirinko bankus naujų obligacijų platinimui pagal EMTN programą, skelbiamas išankstinis esamų obligacijų išpirkimas

2022 m. birželio 27d. 

ŠIS PRANEŠIMAS NEGALI BŪTI PLATINAMAS, TIESIOGIAI AR NETIESIOGIAI, JUNGTINĖSE AMERIKOS VALSTIJOSE, JAV ASMENIMS AR JŲ NAUDAI, AR BET KURIOJE KITOJE JURISDIKCIJOJE, KURIOJE TĄ DARYTI BŪTŲ NETEISĖTA. 

MAXIMA GRUPĖ, UAB, būstinę Lietuvoje turinti didžiausia mažmeninės prekybos įmonių grupė Baltijos šalyse, besiplečianti Vidurio ir Rytų Europoje, kuriai reitingų agentūros S&P Global Ratings suteiktas BB+ kredito reitingas (su stabilia perspektyva), pasirinko Citi, J.P. Morgan, Luminor ir MUFG organizuoti obligacijų platinimą bei bendrą virtualų investuotojų susitikimą, kuris numatytas 2022 m. birželio 27 dieną, 13val JK laiku / 14 val. CET / 15 val. Lietuvos laiku, ir tą pačią dieną prasidedančią individualių susitikimų seriją su potencialiais investuotojais. Priklausomai nuo rinkos sąlygų, po susitikimų planuojama platinti numatomos 300 mln. eurų sumos, 5 metų trukmės emisiją pagal naują emitento EMTN programą. Pritrauktos lėšos bus panaudotos turimų įsipareigojimų padengimui bei įprastiniams verslo poreikiams finansuoti. Numatoma, kad S&P Global Ratings naujai išleidžiamoms pirmaeilėms neužtikrintosioms obligacijoms suteiks tokį patį (BB+) kredito reitingą kaip ir emitentui MAXIMA GRUPĖ. Platinimui taikytinos stabilizavimo priemonės pagal FCA/ICMA.

MAXIMA GRUPĖ taip pat kviečia esamus 300,000,000 EUR 3.250%, obligacijų emisijos, kurios išpirkimo terminas yra 2023 m. rugsėjo 13 dieną (ISIN XS1878323499), savininkus dalyvauti išankstiniame jų išpirkime. Išperkamų obligacijų kiekis bus apribotas bendra maksimalia išperkama suma, planuojama, kad ji bus lygi naujai išleidžiamų obligacijų sumai. Kvietimas galioja su sąlyga, kad bus sėkmingai išplatinta nauja obligacijų emisija. Paraiškas išankstiniam išpirkimui galima pateikti iki 2022 m. liepos 7 dienos. Detalesnę informaciją apie pasiūlymą (laikantis pasiūlymui ir platinimui taikytinų apribojimų) galima rasti 2022 m. birželio 27 dienos išankstinio išpirkimo pasiūlymo dokumente.

Šiame pranešime aprašyti vertybiniai popieriai nėra ir nebus registruoti pagal JAV 1933 metų, su vėlesniais pakeitimais, vertybinių popierių įstatymą (“Vertybinių popierių įstatymas”) ir negali būti siūlyti, parduoti ar įteikti Jungtinėse Amerikos Valstijose ar JAV asmenims, į jų sąskaitą ar jų naudai, kaip tai apibrėžta Vertinių popierių įstatymo reglamente S.

Šis pranešimas yra išplatintas ir skirtas tik tiems Jungtinės Karalystės asmenims kurie turi profesionalios su investavimu susijusios patirties, atitinkančios 2000 metų Finansinių paslaugų ir rinkų įstatymo (finansiniai skatinimai) 2005 metų įsakymo („Įsakymas“) reikalavimus, ir asmenims, atitinkantiems Įsakymo 49(2) straipsnio reikalavimus (toliau visi šie asmenys kartu apibūdinami kaip “aktualūs asmenys”). Jungtinėje Karalystėje asmenys kurie nėra aktualūs asmenys negali veikti pagal šį pranešimą ar juo remtis. Jungtinėje Karalystėje bet kokia investicija ar investicinė veikla susijusi su šiuo pranešimu galima tik aktualiems asmenims ir bus atliekama tik su jais.

MiFID II tikslais šie vertybiniai popieriai yra skirti tik profesionaliems klientams ir tinkamoms sandorio šalims. Nei EEE nei JK mažmeninių investicinių produktų paketų ir draudimo principu pagrįstų investicinių produktų pagrindinės informacijos dokumentas nėra parengtas. Tikslinė produkto kūrėjų klientų rinka (MiFID II priemonių valdysenos tikslais) yra profesionalūs klientai ir tinkamos sandorio šalys (visais platinimo kanalais).

Mažmeninių investicinių produktų paketų ir draudimo principu pagrįstų investicinių produktų pagrindinės informacijos dokumentas nėra parengtas nei EEE nei JK ir nėra prieinamas mažmeniniams investuotojams nei EEE nei JK.

Šis pranešimas nėra siūlymas pirkti vertybinių popierių ar daryti investicijas, nei raginimas pirkti vertybinių popierių ar daryti investicijas bet kokioje jurisdikcijoje, kurioje toks siūlymas ar raginimas  būtų neteisėtas. Joks veiksmas nėra atliktas kuris įgalintų vertybinių popierių siūlymą ar šio pranešimo turėjimą ar platinimą bet kokioje jurisdikcijoje, kurioje toks veiksmas yra reikalingas. Asmenys, kurių žinion pateks šis pranešimas privalo tai turėti omenyje ir laikytis šių apribojimų.

Šiame pranešime nurodyti kredito reitingai neturi būti vertinami kaip reitingo agentūros rekomendacija pirkti, parduoti ar laikyti obligacijas. Atitinkama reitingo agentūra gali bet kuriuo metu šiuos reitingus peržiūrėti, sustabdyti ar atšaukti.

 

Papildoma informacija

„Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Įmonė priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

 

Kontaktinis asmuo:

Povilas Šulys,

MAXIMA GRUPĖ, UAB

Finansų vadovas

El. paštas: povilas.sulys@maximagrupe.eu

 

SIŪLYMAS IŠPIRKTI

 

Grįžti į visas naujienas