MAXIMA GRUPĖ, antroji šiais metais CRE ir Pabaltijo regione, sėkmingai išplatino 240 mln. euroobligacijų emisiją

2022 m. liepos 4 d.

MAXIMA GRUPĖ, UAB, didžiausia mažmeninės prekybos įmonių grupė Baltijos šalyse, kuriai reitingų agentūros S&P Global Ratings suteiktas BB+ kredito reitingas (su stabilia perspektyva), išplatino 240 mln. eurų 5 metų trukmės obligacijų emisiją pagal patvirtintą EMTN programą.

Obligacijų įsigijo instituciniai investuotojai iš Baltijos, Skandinavijos regiono, Jungtinės Karalystės ir Lenkijos. Nepaisant sudėtingų rinkos sąlygų, investuotojai aktyviai domėjosi emisija ir obligacijos buvo išplatintos su 6,25 proc. metinių fiksuotų palūkanų (6,5 proc. pajamingumu). Išplatintas obligacijas ketinama kotiruoti „Euronext Dublin“ ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose.

"Pastaroji savaitė parodė didelį rinkos susidomėjimą mūsų verslu, todėl pavyko užbaigti projektą su daugiau nei 20 investuotojų ir daugiau nei pusę sumos pritraukiant iš tarptautinių rinkų. Labai džiaugiuosi ir toliau matydamas investuotojų tikėjimą mumis. Kartu tai ir stipri žinutė dėl pasitikėjimo viso regiono saugumu ir perspektyvomis, vasario 24 d. prasidėjusio karo Ukrainoje akivaizdoje. Stiprių partnerių, tokių kaip Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, Luminor, PKO BP, SEB, Swedbank ir kt., buvimas kartu skatina mus toliau laikytis esamos krypties ir dar labiau tobulėti. Ypatingai dėkoju „Maxima Grupės“ finansų komandai – Iždo vadovui Laimonui Baziui, finansų direktoriui Povilui Šuliui, anksčiau šias pareigas ėjusiai Karolinai Zygmantaitei bei kitų skyrių komandos nariams, prisidėjusiems prie šio tikrai didelio pasiekimo tokiais neįprastais laikais,“ – sako Mantas Kuncaitis, „Maxima Grupės“ generalinis direktorius ir Valdybos pirmininkas.                  

Obligacijų programos ir obligacijų platinimo partneriais „Maxima Grupė“ pasirinko Citi, J.P. Morgan, Luminor ir MUFG bankus. Teisiniai konsultantai: pagrindiniu „Maxima Grupės“ teisės konsultantu buvo „Clifford Chance LLP“ ir „Ellex Valiūnas“, konsultavusi „Maxima Grupę“ Lietuvos teisės klausimais. Bankų teisiniai konsultantai – advokatų kontora „Linklaters LLP“ ir „TGS Baltic”.

 „Europos skolos kapitalo rinka šiuo metu išgyvena itin sunkų adaptacijos prie besikeičiančios palūkanų aplinkos laikotarpį, kurį lėmė radikaliai pasikeitusi centrinių bankų monetarinės politikos kryptis. Be to, aukščiausio kreditingumo Centrinės ir Rytų Europos šalių emitentams tarptautinių investuotojų pritraukimą nuo vasario mėnesio labai apsunkino slogus geopolitinis fonas. Šių aplinkybių fone tikrai galime didžiuotis pasiektu rezultatu. Tai yra antrasis sėkmingai užbaigtas CRE ir Pabaltijo regiono įmonių obligacijų platinimo sandoris tarptautiniu formatu šiais metais šalia Čekijos energetikos milžinės CEZ. Laiku atlikti ir taiklūs „Maxima grupės“ sprendimai pavedimų knygos formavimo metu bei ilgalaikis įdirbis su inkariniais investuotojais leido pasiekti maksimalią sandorio apimtį ir išlaikyti priimtiną skolinimosi kainą.“, - sako Paulius Žurauskas, „Luminor“ Rinkų departamento vadovas.

 

Papildoma informacija

Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Įmonė priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

  

NURODYTI VERTYBINIAI POPIERIAI NĖRA SKIRTI SIŪLYTI, PARDUOTI AR KITAIP JUOS PADARYTI PRIEINAMUS BEI NETURĖTŲ BŪTI SIŪLOMI, PARDUODAMI AR KITIAP PADAROMI PRIEINAMAIS BET KOKIEMS NEPROFESIONALIESIEMS INVESTUOTOJAMS EUROPOS EKONOMINĖJE ERDVĖJE. ŠIUO TIKSLU „NEPROFESIONALUSIS INVESTUOTOJAS“ REIŠKIA ASMENĮ, KURIS YRA VIENAS (AR KELI) IŠ: (I) NEPROFESIONALUSIS KLIENTAS, KAIP APIBRĖŽTA DIREKTYVOS  2014/65/EU (SU PAKEITIMAIS, „MIFID II“) 4(1) STRAIPSNIO 11 PUNKTE; ARBA (II) KLIENTAS PAGAL DIREKTYVOJE 2002/92/EC PATEIKIAMĄ REIKŠMĘ, KAI TOKS KLIENTAS NEATITINKA PROFESIONALAUS KLIENTO APIBRĖŽIMO PAGAL MIFID II DIREKTYVOS 4(1) STRAIPSNIO 10 PUNKTĄ.

Grįžti į visas naujienas