MAXIMA GRUPĖS vadovas: Praėję finansiniai metai – dar prastesni, šie – kol kas nieko gero nežadantys
2011 m. vasario 3 d.
 
MAXIMA GRUPĖ, UAB konsoliduota apyvarta 2010 metais, palyginus su 2009 metais, sumažėjo 5,7 proc. ir siekė 7,279 mlrd. litų, skaičiuojant be PVM. Grupės įmonių apyvartos mažėjimas siejamas su užsitęsusia pasauline ekonomikos krize ir jos neigiamomis pasekmėmis šalių rinkoms bei vartojimui.
 
Vertinant atskirų kalendorinių ketvirčių rezultatus, apyvartos mažėjimas, lyginant su tuo pačiu 2009 metų periodu, fiksuotas pirmuosius tris praėjusių metų ketvirčius. Nedidelio vartojimo „atšilimo" sulaukta tik paskutinįjį praėjusių metų ketvirtį, kai MAXIMA GRUPĖS įmonių konsoliduota apyvarta buvo 3,0 proc. didesnė nei tuo pačiu periodu 2009 metais.
 
Tačiau, pasak MAXIMA GRUPĖS, UAB generalinio direktoriaus Mindaugo Bagdonavičiaus, praėjusių metų pabaigoje šiek tiek pagyvėjęs vartojimas ir kiek didesnė grupės įmonių paskutiniojo ketvirčio apyvarta nesudaro prielaidų teigti, kad vartojimas tikrai atsigauna ir ekonominė situacija rinkose, kuriose veikia MAXIMA, 2011-taisiais bus stabilesnė.
 
„Praėję metai mums, MAXIMA GRUPĖS įmonėms, buvo visuotinio taupymo metais, tačiau mes ir prognozavome, kad 2010-uosius teks pragyventi gerokai susiveržus diržus. Atsižvelgiant į ekonomikos ekspertų prognozes, tikimasi, kad šie metai daugelyje rinkų bus geresni, tačiau bent jau kol kas metų pradžia nei džiuginančių vartojimo permainų, nei ekonominio stabilumo mums nežada", sako M. Bagdonavičius.
 
2010 metais labiausiai mažėjo Lietuvoje veikiančių grupės įmonių apyvarta. MAXIMA LT apyvarta analizuojamuoju laikotarpiu sumažėjo 7,2 proc. ir buvo 4,433 mlrd. litų, o grupei priklausančios bendrovės UAB „Ermitažas" apyvarta sumažėjo 6,4 proc. ir siekė 162,0 mln. litų.

MAXIMA Latvija apyvarta 2010 metais, palyginus su 2009 metais, sumažėjo 3,7 proc. ir sudarė 1,840 mlrd. litų. MAXIMA Bulgarija apyvarta sumenko 6,9 proc. ir buvo 199,5 mln. litų.
 
Vienintelės iš visų MAXIMA GRUPĖS įmonių – MAXIMA Eesti – apyvarta 2010 metais, palyginus su 2009 metais, buvo 1,2 proc. didesnė ir sudarė 887,9 mln. litų. Tai lėmė mažesnė neigiama ekonominės krizės įtaka Estijos ekonomikai bei vidaus vartojimui.
 
MAXIMA GRUPĖ, UAB yra 2007 m. įregistruota operatyvinė finansinė kontroliuojančioji bendrovė, valdanti mažmeninės prekybos verslą Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, ir Bulgarijoje, kurį sudaro 437 prekybos centrai „Maxima X", „Maxima XX", „Maxima XXX", „T-Market", „T-Market Express", „Ermitažas". Lietuvoje jų – 217, Latvijoje – 131, Estijoje – 54, Bulgarijoje – 35. MAXIMA GRUPĖ, UAB valdomose įmonėse visose šalyse dirba daugiau kaip 24,5 tūkst. darbuotojų.

Grįžti į visas naujienas