MAXIMA GRUPĖ su bankais susitarė dėl 100 mln. EUR finansavimo

MAXIMA GRUPĖ, UAB (toliau – „Bendrovė“) informuoja, kad pasirašė finansavimo sutartis bendrai 100 mln. EUR sumai su bendrovėmis AB SEB bankas ir Skandinaviska Enskilda Banken AB (50 mln. EUR suma) ir „Swedbank“, AB (50 mln. EUR suma).

Pasak MAXIMA GRUPĖS generalinės direktorės Agnės Voverės, pagrindinė bendrovės kryptis ir toliau išlieka grupės valdomų mažmeninės prekybos tinklų plėtra Lenkijoje ir Bulgarijoje. Grupės planuose – prieš penkerius metus išleistų obligacijų išpirkimas ir investicijos į mažmeninės prekybos sprendimus. Sudarytos finansavimo sutartys prisidės prie ateities planų įgyvendinimo: numatytos investicijos į veiklos efektyvumą, plėtrą ir tvarumo projektus. 

Finansavimo sutartimis suteikiamas finansavimas bendriesiems Bendrovės verslo poreikiams, 5 (penkerių) metų terminui. Numatoma, kad didžioji dalis lėšų bus panaudota ilgalaikių obligacijų, kurių terminas sueina 2023 m. rugsėjo 13 d., išpirkimui. Finansavimo sutartys nėra užtikrintos įsipareigojimų vykdymo garantijomis ar įkeistu turtu, išskyrus Bendrovės lėšų, esančių atitinkamų bankų sąskaitose, įkeitimą.

Grįžti į visas naujienas