„Standard & Poor's“ patvirtino stabilų BB+ kredito reitingą įmonei MAXIMA GRUPĖ, UAB

MAXIMA GRUPĖ, UAB valdanti mažmeninės prekybos tinklus „Maxima“ ir elektronines parduotuves „Barbora“ Baltijos šalyse, taip pat prekybos tinklus „Stokrotka“ Lenkijoje ir „T-market” Bulgarijoje, praneša kad „Standard & Poor's“ patvirtino BB+ kredito reitingą su stabilia perspektyva. Reitingo patvirtinimas atspindi stiprią finansinę MAXIMA GRUPĖS padėtį, tvirtą verslo modelį ir gebėjimą veikti sudėtingomis rinkos sąlygomis.

„Standard & Poor's“ nurodo, kad viena iš priežasčių, kodėl buvo patvirtintas solidus BB+ kredito reitingas, yra sėkminga prekybos tinklo „Stokrotka“ plėtra Lenkijoje, taip pat įmonės valdomo prekybos tinklo „Maxima“ lyderiaujanti pozicija Baltijos šalyse, kurią grupė užsitikrino savo konkurencingomis kainomis ir prekinio ženklo žinomumu.   

„Standard & Poor's“ sprendimas suteikti MAXIMA GRUPEI BB+ reitingą yra bendrovės finansinio stabilumo ir valdysenos, veikiant pasaulinių ekonomikos iššūkių sąlygomis, įvertinimas. Džiaugiamės, kad „Standard & Poor's“ įvertino mūsų vykdomą parduotuvių formatų suvienodinimo projektą ir siekį didinti privačių prekių ženklų dalį pardavimuose. Be to, „Standard & Poor's“ teigiamai atsiliepė apie MAXIMA GRUPĖS finansų politiką, stabilų pinigų srauto generavimą ir mažesnį nei 3x finansinį svertą“, pabrėžia MAXIMA GRUPĖS finansų vadovė Lauryna Šaltinė.

BB+ kredito reitingas MAXIMA GRUPEI pirmą kartą suteiktas 2018 m. Tai bendrovei atvėrė naujas galimybes tarptautinėse kapitalo rinkose: 2018 m. MAXIMA GRUPĖ sėkmingai išplatino 300 mln. eurų obligacijų emisiją, kuri sukanka 2023 m. MAXIMA GRUPĖ buvo viena iš pirmųjų įmonių Rytų ir Centrinėje Europoje, ekonominio neapibrėžtumo laikotarpiu 2022 metais išleidusių 240 mln. eurų obligacijų emisiją 5 metų laikotarpiui.

Su visa ataskaita galite susipažinti čia: 2022 m. „Standard & Poor's“ ataskaita.

Grįžti į visas naujienas