Naujovė: galimybė nemokamai persikvalifikuoti į IT sritį

„Maxima“ žinoma kaip vienas inovatyviausių prekybos tinklų Lietuvoje, pirkėjams siūlantis įvairių naujovių parduotuvėje bei el. erdvėje. Prie visų naujovių diegimo prisideda „Franmax“ komanda. Vis dėlto didžiausia IT svarba maisto prekių parduotuvėje yra tiems procesams, kurie, žiūrint plika akimi, nematomi arba priimami kaip savaime suprantami. Būtent „Franmax“ palaikomos sistemos užtikrina, kad kiekvienoje „Maximoje“ lentynose laiku būtų pakankamas prekių kiekis ir prekės būtų su tinkamu galiojimo laikotarpiu. Kitaip tariant, visą verslo procesų valdymą palaiko ir už visų paprasčiausių žingsnių, dėl kurių prekės atsiduria lentynose, kasose ir pirkėjų krepšiuose, stovi IT sprendimai.

Verslo procesų valdymo sistema SAP naudojasi dauguma didžiausių pasaulio įmonių. Prieš 20 m. „Maxima“ buvo viena pirmųjų įmonių Lietuvoje, įsidiegusių SAP valdymo sistemą, o dabar šiuo verslo valdymo įrankiu naudojasi jau daugybė įmonių. Taigi SAP išmanymas darbuotojui – tai galimybė būti visuomet geidžiamu kandidatu, tuo tarpu įmonėms tai – nuolatinė konkurencija dėl SAP konsultantų bei specialistų. Akademijos absolventai bus įgiję pagrindinius įgūdžius ir žinias, reikalingas norint startuoti IT srityje,“ - sako Gytis Turkus „Franmax“ SAP Vystymo grupės vadovas.

Keliose „Vilniaus Prekybos“ grupės įmonėse jau kurį laiką veikia Greičio valdybos, skirtos atsiskleisti naujiems lyderiams per verslo pažinimą realiai įsitraukiant į įvairius įmonės verslo procesus ir sprendimus. Viena iš tokių VP grupės įmonių iniciatyvų yra ir „Franmax“ organizuojama SAP akademija taip pat orientuota į praktinį darbą su SAP sistema ir suteikia galimybę įgyti realių darbo įgūdžių. Ši akademija skirta tiems, kuriuos domina IT sritis, ir net neturintys jokios ankstesnės patirties šioje srityje, akademijoje įgys pagrindinius įgūdžius, reikalingus pradėti karjerą IT.

Daugeliui žmonių, nesusijusių su informacinėmis technologijomis, išsilavinimas IT srityje gali atrodyti kaip geras sprendimas, kurio laiku nepriėmė. Tai gali būti vertinama kaip pasirinkimas, kuris technologijų amžiuje beveik garantuoja konkurencingumą darbo rinkoje. Galima manyti, kad kosminiu greičiu besivystant technologijoms ir pasauliui, pradėti savo IT karjerą jau per vėlu. Tuo tarpu vis daugiau žmonių, turinčių teisininko, mediko ar kitokį išsilavinimą, išsivaduoja nuo šio ribojančio įsitikinimo ir nusprendžia prisijungti prie įvairių studijų programų mokytis ir persikvalifikuoti į IT sritį. Tai jie daro nepaisydami jau nueito profesinio kelio ir to, kad naują kelią teks eiti vėl nuo pradžios.

Anot Irmanto Bražiūno, „Franmax“ Technologijų vadovo, akademijos dalyviai, kurie po „Franmax“ SAP akademijos ieškos darbo, susijusio su SAP, turės kur kas geresnę galimybę konkuruoti darbo rinkoje: „Smagu  ne tik „medžioti“ kompetentingus žmones rinkoje, bet ir investuoti savo laiką ir pinigus, padedant žmonėms augti ir stiprinti mūsų IT bendruomenę Lietuvoje.

 

Susidomėjimas akademija viršijo lūkesčius

 

Kas gali stabdyti išbandyti IT sritį ir siekti svajonės? Vienas iš pagrindinių stabdžių mokytis ar persikvalifikuoti į IT yra finansinės išlaidos kursams. IT mokymai gali kainuoti kelis šimtus ar netgi kelis tūkstančius eurų, taigi vieniems tai būna tiesiog neįkandamos papildomos išlaidos, kitus stabdo ir nežinomybė, ar tai apsimokės, ar ateityje gausi darbą, kuris atpirks patirtas išlaidas. O jei dar ir paaiškės, kad tai nepatinka?

Susidomėjimas „Franmax“ organizuojama SAP akademija viršijo lūkesčius vos apie ją paskelbus: „Paraiškas pateikė beveik 150 žmonių, ir 20 iš jų tapo pirmosios SAP akademijos studentais. Studentų įvairovė plati ir patvirtinanti, jog mokytis IT – niekada nevėlu. Jauniausiam mūsų studentui 20 metų, vyriausiam – 48 metai, vieni ir anksčiau studijavę informacines technologijas, kiti – gamtos ar humanitarinius mokslus. Sukaupta patirtis – tik privalumas ir gebėjimas visuomet matyti platesnį kontekstą” - teigia  Deimantė Grinevičiūtė, „Franmax“ Personalo vadovė.

Grįžti į visas naujienas